2 F Words


E a doua mea postare pe propriul blog si inca nu stiu exact cu ce se mananca. Probabil ca nu voi sti niciodata totul, dar am timp de acum incolo sa tot descopar. Una din pasiunile mele este gatitul, pasiune descoperita acum cativa ani. Ca sa nu mai lungesc vorba, si legat de mancare, as vrea sa scriu acum prima din multele mele retete. De ce 2 f words? Pentru ca  reteta mea este o reteta de peste (fish) pe care am categorisit-o la F word. De ce F word? Pentru ca este vorba de mancare (food). Am ales aceasta reteta in primul rand pentru ca azi e o sarbatoare nu numai speciala dar si foarte frumoasa: Buna Vestire si in al doilea rand pentru ca este si dezlegare la peste. Iar eu am avut intotdeauna o problema cu pestele: miroase in toata casa cand il gatesti plus poate murdari destul de urat aragazul. Am ales o solutie practica si usoara de gatit pe care o aplic intotdeauna: gatesc pestele la cuptor. Adio aragaz stropit, adio miros puternic in casa. Plus ideea de a “uita” mancarea la cuptor pentru un anumit interval de timp mi se pare excelenta. Inchipuiti-va apoi aromele care se amesteca la caldura, vinul cu lamaia, mararul si pestele. Miroase incredibil de delicios si numai si pentru asta merita sa incercati. Lamaia este ingredientul cheie sau inima parfumului daca ar fi sa fac o comparatie.

Ca sa fie mai usor de urmarit si aplicat, cititi reteta de mai jos. Mentionez ca pun totul din ochi, nu masor nimic pentru ca eu cred ca nu e necesar si nici practica nu mi-a dovedit contrariul, la aceasta reteta. Imi place si pentru ca imi permite sa gatesc cu ce am in casa fara sa sufar daca  unele ingrediente lipsesc (vinul alb, mararul, lamaia).

Pentru exemplificare am adaugat si poza facuta azi.  Am exagerat putin cu cuptorul si probabil am pus prea putin vin si ulei caci s-a ars un pic. Dar feedback-ul primit a fost excelent.🙂

Ingrediente:

  • 2 sau mai multe bucati de peste sau pesti intregi
  • o lamaie feliata
  • sare si piper
  • marar uscat sau proaspat
  • ulei
  • vin alb / apa
  • foaie de dafin

Preparare:

Se pune pestele curatat  sau bucatile de peste intr-o tava de yena sau o tava normala putin adanca,  se unge cu sare, piper, marar pe toate partile. Se pun felii de lamaie in interior, daca  este cazul si  deasupra, se adauga foia de dafin, se toarna putin ulei si vin alb sau apa daca nu ai vin, cat sa acopere o treime din tava, dupa dorinta. Se pune in cuptorul incins  la 220 de grade si dupa 30-40 de minute, pestele e gata.

Pofta buna !

One thought on “2 F Words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s