Manastire intr-un picior, ghici ciuperca ce-i?


Raspunsul sper ca il stii. Iti plac ciupercile? Si mie. Fffff mult. Asta m-a intrebat ieri o prietena. De aceea m-am gandit la ce retete am eu cu ciuperci pentru ca dorea si ea una. Am cautat ca nu stiam sigur care e mai reusita sa o adaug aici dar am gasit. N-o sa-ti vina sa crezi! Este una dintre cele mai parfumate mancaruri pe care le-am gatit si le-am mancat vreodata. Miroase superb. Vorbesc serios. Are arome de lamaie, nucsoara, utsuroi, piper, amestecate intr-un buchet cum rar intalnesti. Iar la gust, te lingi pe degete, nu alta. Din cauza asta, am repetat de cateva ori reteta si acum ca vorbesc despre ea, mi s-a facut pofta sa o mai fac o data. Intr-o zi cu soare. :))

Intr-o tara cu soare. Pentru ca azi ne plimbam prin Italia. Cui nu-i plac pastele si pizza? Hm… sunt si din acestia dar slava Domnului ca sunt rari. Glumesc. Oricum azi mancam paste se pare. πŸ˜‰ Reteta am luat-o din cartea “Confident Cooking – Classic Essential Pasta” 1996, si sincer, nu prea am ce modifica sau adapta la ea, este perfecta. Pentru toata lumea. Si se prepara si repede. Ca o mancare chinezeasca. Este mai mult decat perfecta se pare. Nu mai zic cat e de delicioasa. Dar te las pe tine sa hotarasti.

Tortellini cu sos cremos de ciuperci

4 portii

Preparare 18 minute

Ingrediente:

  • 185 g ciuperci mici ca marime
  • 1 lamaie mica
  • 60 g unt (80-82% grasime)
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • 300 ml smantana
  • piper negru
  • nucsoara
  • 3 linguri Parmesan ras
  • 500 g tortellini fierte, strecurate si lasate la cald (eu le cam fac in acelasi timp cu sosul sa le strecor imediat si sa le combin)

Preparare:

  • Taie ciupercile fin. Razuie coaja de lamaie. Topeste untul intr-o tigaie medie si gateste ciupercile cca 30 secunde la temperatura medie.
  • Adauga usturoiul zdrobit, smantana, lamaia rasa, piper negru si nucsoara, cat se ia cu degetele. Lasa totul sa se imbibe cca 1-2 minute (acum poti zice ca miroase divin). Adauga si parmesanul si lasa pe foc mic inca 3 minute.
  • Pune tortellini calde intr-un bol caldut sau rece, cum preferi. Toarna sosul si amesteca bine sa se combine. Serveste imediat.

Pofta buna!

Daca ramane ceva pentru a doua zi, incalzeste la cuptor sau in cuptorul cu microunde (totusi nu recomand ultima varianta, eu una nu mai am asa ceva si pot si fara).

One response to “Manastire intr-un picior, ghici ciuperca ce-i?

  1. Pingback: Anul Nou cu trei de doi | Sweet Nothings

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.