Manastire-ntr-un picior, ghici, ciuperca, ce e?


Raspunsul sper ca il stii. Iti plac ciupercile? Si mie. Fffff mult. Asta m-a intrebat ieri o prietena. De aceea m-am gandit la ce retete am eu cu ciuperci pentru ca dorea si ea una. Am cautat ca nu stiam sigur care e mai reusita sa o adaug aici dar am gasit. N-o sa-ti vina sa crezi! Este una dintre cele mai parfumate mancaruri pe care le-am gatit si le-am mancat vreodata. Miroase superb. Vorbesc serios. Are arome de lamaie, nucsoara, utsuroi, piper, amestecate intr-un buchet cum rar intalnesti. Iar la gust, te lingi pe degete, nu alta. Din cauza asta, am repetat de cateva ori reteta si acum ca vorbesc despre ea, mi s-a facut pofta sa o mai fac o data. Intr-o zi cu soare.:))

Intr-o tara cu soare. Pentru ca azi ne plimbam prin Italia. Cui nu-i plac pastele si pizza? Hm… sunt si din acestia dar slava Domnului ca sunt rari. Glumesc. Oricum azi mancam paste se pare.;) Reteta am luat-o din “Confident Cooking – Classic Essential Pasta” 1996, si sincer, nu prea am ce modifica sau adapta la ea, este perfecta. Pentru toata lumea. Si se prepara si repede. Ca o mancare chinezeasca. Este mai mult decat perfecta se pare. Nu mai zic cat e de delicioasa. Dar te las pe tine sa hotarasti.

Tortellini cu sos cremos de ciuperci

4 portii

Preparare 18 minute

Ingrediente:

  • 185 g ciuperci mici ca marime
  • 1 lamaie mica
  • 60 g unt (80-82% grasime)
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • 300 ml smantana
  • piper negru
  • nucsoara
  • 3 linguri Parmesan ras
  • 500 g tortellini fierte, strecurate si lasate la cald (eu le cam fac in acelasi timp cu sosul sa le strecor imediat si sa le combin)

Preparare:

  • Taie ciupercile fin. Razuie coaja de lamaie. Topeste untul intr-o tigaie medie si gateste ciupercile cca 30 secunde la temperatura medie.
  • Adauga usturoiul zdrobit, smantana, lamaia rasa, piper negru si nucsoara cat se ia cu degetele. Lasa totul sa se imbibe cca 1-2 minute (acum poti zice ca miroase divin). Adauga si Parmesanul si lasa pe foc mic inca 3 minute.
  • Pune tortellini calde intr-un bol caldut sau rece, cum preferi. Toarna sosul si amesteca bine sa se combine. Serveste imediat.

Pofta buna!

Daca ramane ceva pentru a doua zi, incalzeste la cuptor sau in cuptorul cu microunde (totusi nu recomand ultima varianta, eu una nu mai am asa ceva si pot si fara).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s