Mama


Am spus mai demult ca blogul meu va avea si alte surprize. Azi pun una dintre ele, pentru sufletul meu. Este cea mai iubita si mai frumoasa fiinta din lumea asta si este mama mea.

13 responses to “Mama

 1. Se pare ca dna Sirma nu este una dintre putinii solisti aromani care au imprimat cantece aromane in Radio ci si singura gramosteana,Marica Pitu,Cristian Ionescu si Nelu Ianca fiind farseroti.

 2. Elena am uitat sa spun pana acum ca imi plac foarte mult nuntile ,traditiile si obiceiurile voastre ,cred ca gramosteni sunteti,farsherotii daca nu ma insel sunt aceia cu port negru si alb,la barbati,iar femeile poarta uneori ceva pe cap,ca un cerc metalic.

  • ;)) Sunt putini cei carora nu le plac traditiile noastre, de nunta mai ales. Da, suntem gramosteni.

 3. Cred ca totul a inceput cand armanii au venit aici,daco-romanii ii intrebau ”De unde veniti”,ei raspundeau ”Dit Machidunie”.
  Pe mama ta nu am auzit-o zicand pana acum ca ”e machidoanca”,”canta muzica machedoneasca”,am vazut ca foloseste doar termenul aroman,arman,dar poate ca a spus si asa si nu stiu eu.

 4. Ar fii doua greseli mici in acest scurt articol.Albumul se numeste ”CAT TI VOI” nu ”Cat FI voi”,iar doamna Granzulea nu este de origine macedoneana,ci aromana sau macedo-romana.Aromanilor li se mai spune si machedoni si poate ca s-a facut confuzie.

  • 🙂 Confuzia e ca toti cetatenii Macedoniei, ca tara, sunt macedoneni, inclusiv minoritatile. Deci aromanii de acolo sunt si ei de cetatenie macedoneana. Dar ca etnie sunt aromani sau macedo-romani. S-a impamantenit sa li se spuna aromanilor machedoni, de aici confuzia. Dar nu e cum vrem noi, e cum se mai si spune. Din pacate nu multi fac diferenta dar poate aceasta mica lamurire ajuta.

 5. LANSARE CD: Sirma Granzulea – “CAT FI–VOI”

  Sirma Granzulea cântă muzică populară aromână.

  Au prezentat Dorin Dumitrele din Constanţa şi Dorina Roman de la TVS–Braşov. Solista, de origine macedoneană, este născută în Dobrogea, mai exact în localitatea Sinoe, pe malul lacului cu acelaşi nume, din părinţi emigraţi din Grecia (tatăl) şi Bulgaria (mama). A debutat la prima etapă a emisiunii TV „Floarea din Grădină”, în 1978.

 6. Woauuu..!!..Ce frumosss!!
  Felicitari atat tie cat si in mod mai special mamei tale!!
  Super..!!
  Chiar recunosc..spre rusinea mea nu am auzit de dansa pana acum..dar voi incerca sa fiu mai atenta, promit!!
  Folclorul reprezinta doar originea noastra, trebuie sa fim mandri de muzica aceasta, indiferent din ce zona a tarii provine..dar din pacate in ziua de astazi..in loc sa fie promovata mai mult muzica populara……
  Super Elena!! Mandra esti de mamica ta si ai tot dreptul din lume..!Bravo, foarte frumos!!..si chiar iti multumesc din suflet pentru aceasta postare speciala!
  Mult succes ii doresc in toate..atat Ei cat si tie ..draga mea colega.! pup :*

  • 🙂 Te pup Nicoleta pentru cuvintele frumoase si adevarate. Si ma bucur din suflet ca iti place postarea. Te pupa si mama si iti multumeste pentru tot. Cand va avea vreo aparitie, o voi posta pe blog ca sa stie toata lumea.
   Iti dorim si noi multa sanatate si numai binete, in toate. Draga mea colega! x

 7. Stiu ca intr-o zi a fost la Teo in emisiune numai cu muzica dobrogeana,sa gaseste video-ul si pe net.Si mai fost la MIhaela Tatu in emisiune de asmenea se gaseste pe net,dar nu am putut vedea filmuletul,ca nu merge deloc bine,si acolo nu stiu ce a cantat dna Granzulea.Apropo mai este de asemenea o doamna a cantecului aroman si dobrogean,Marica Pitu,care la fel,nu este mediatizata.,de fapt nu am vazut-o deloc la TV.Sttiu ca si a insemnat mult pt. aromani.

 8. Multumes Mihaela. Asa este. Mie imi pare rau ca nu e mediatizata asa cum ar trebui si cu folclor dobrogean, care e atat de frumos. In fond, cu acesta s-a lansat in Romania si face parte din ea, cam tot atat cat face si cel aroman. Si cu el a luat Floarea din Gradina. Sa speram ca se va echilibra cumva balanta. 🙂

 9. Aceasta este emblema cantecului aroman.O adevarata machedoanca.Canta de trei decenii folclor la Radio,(romanesc si macedo-romanesc).Pacat ca nu este atat de mediatizata.Insa daca nu ma insel ea a fost cea care a adus muzica aromana in Tezaurul Marioarei Murarescu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.