Omleta poloneza


Demult nu am mai scris pe blog. Dar stiu ce as fi vrut sa scriu, atunci cand  as fi avut timp. Reteta unei prietene poloneze pe care am cunoscut-o in Londra, acum 5-6 ani. A trecut atata timp de atunci, dar am o amintire frumoasa de la Asha, caci asa o cheama, sau cel putin asa i se zice pe scurt. Aceasta reteta, care este pur si simplu delicioasa si pe are am gustat-o la ea pentru prima data. Ti se topeste in gura si ai mai vrea una, atat de buna e. Modul de preparare ia ceva timp dar pentru ca nu faci asta zilnic, atunci cand vrei sa degusti asa ceva, gandeste-te ca iti oferi o alintare cu gustarea asta. Mie imi place s-o prepar pentru dimineata, la micul dejun si este atat de simpatica, merge cu multe ingrediente. Ceea ce am pus eu aici e reteta pentru o singura omleta dar daca sunteti 2-3 atunci repeti toti pasii si toate ingredientele pentru fiecare persoana in parte.

Omleta poloneza

Ingrediente:

  • 2 oua mari
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • gem, miere, crema de ciocolata sau vanilie dupa gust
  • iaurt gras

Preparare:

  • Intr-un bol separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile cu mixerul pana se fac bezea (dar fara zahar). Nu te ingrijora ca nu se intaresc, chiar reci scoase din frigider fac o bezea incredibila.
  • Galbenusurile pune-le intr-o cana si pune peste ele cele 2 linguri de faina si 2 linguri de apa si freaca-le pana se omogenzieaza bine.
  • Rastoarna galbenusurile astfel preparate in bezea si cu o lingura incorporeaza-le cu miscari circulare pana se omogenizeaza si ele bine. Miscarea circulara asigura mentinerea aerarii aluatului si astfel el iese pufos si delicios.
  • Intr-o tigaie incinge putin ulei si rastoarna cu grija aluatul intinzandu-l in toata tigaia si netezindu-l. Lasa-l cateva minute sa se faca pe o parte, verifica atunci cand se face auriu si apoi cu o spatula rastoarna-l pe partea cealalata, ca pe o clatita.
  • Cand e frumos rumenit pe ambele parti, pune-l intr-o farfurie, unge-l cu gem sau miere sau alte creme dulci, dupa pofta si pune deasupra un strat gros de iaurt. Iti garantez ca nu iti va ajunge dar te va satura.

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s