Uite ca se poate si mai repede. Daca chiar nu ai timp dar vrei sa mananci totusi ceva gustos, de casa, sanatos, citeste acum o reteta simpla si putin dulce dar sa stii ca e mancare si nu desert. Si merge perfect vara. Este o reteta vegetariana culeasa din ‘Quick Meals in Minutes’, 2001 si mi-aduc bine aminte ca atunci cand am gatit-o, a fost pentru ca tineam post pentru Paste si ma uitam prin cartile de bucate sa vad ce retete sunt care sa se potriveasca. Asa ca daca vrei sa tii post, aceasta e tocmai buna. Si te mangaie pe papilele gustative, de placuta ce e. Nici nu iti trebuie prea multe ingrediente si le poti inlocui sau le poti scoate de tot, atunci cand nu le ai. Gustul va ramane la fel de bun. Mie imi place in mod deosebit cuscusul din reteta. De cand l-am descoperit, m-a atras ca se gateste foarte usor si are un gust de care nu ma satur.
Cuscus cu fructe si migdale
Preparare: 10 minute
4 portii
Ingrediente:
- 2 cani (400 g) cuscus
- 2 cani (500 ml) concentrat de pui, fierbinte (obtinut din fierberea carcasei proaspete de pui cu diverse legume, timp de cca o ora sau daca vrei sa trisezi putin, pur si simplu pune in 500 ml apa fiarta un cubulet de concentrat de pui), sau doar apa daca nu ai concentrat de nici un fel pentru varianta de post
- 40 g unt sau ulei in cazul in care faci de post
- 1/4 cana (35 g) coacaze uscate
- 1/4 cana (35 g) caise uscate, maruntite
- 1/4 cana (35 g) fulgi migdale
- 1 lingura coriandru proaspat, tocat
Preparare:
- Pune cuscusul intr-un bol termorezistent si toarna peste el concentratul de pui si untul.
- Amesteca cu grija cuscusul cu o furculita, pana cand concentratul este absorbit.
- Adauga restul ingredientelor si amesteca iar, cu grija. In loc de coacaze si caise poti folosi alte fructe uscate, dupa pofta inimii.
Pofta buna!
Pingback: Liste si iar liste | Sweet Nothings
Pingback: Ce faci in 50 de minute | Sweet Nothings
Pingback: Ce faci in 50 de minute « Sweet Nothings