Toamna! Ce anotimp romantic! Iti vine sa te cuibaresti in pat, cu … laptopul sau tableta sau dragul tau (draga ta) in brate (depinde de preferinte), sa te uiti gales la ea/el si sa iti spui: eu cu cine voi vorbi astazi? Sau ce site-uri voi vizita? Ce up-dates voi face? Ce like sau dislike voi schimba? Ce vom face azi, etc, etc… Si dupa ce stai destul in pat, cu ochii la ecran sau in ochii celuilalt, acoperita cu patura, ti se face foame. Ce bine ar fi sa te strige cineva ca e gata masa…dar nu e (de cele mai multe ori) asa ca unul din voi sau ambii, faceti un efort…sa va sculati din pat…sa mergeti la bucatarie. Aici, mare lucru nu ar fi…dar stai…sunt ceva oua si mare noroc, mare, ciuperci proaspete. Ha, ha, ha! Asta da noroc. Ai tot ce trebuie si stiu eu acum o reteta rapida si usoara si pufoasa si delicioasa. Nu e a mea, e doar imprumutata din cartea “Cooking for two”, publicata in 1996 si incercata o data, undeva, candva, departe…
Omleta sufleu cu sos de ciuperci
2 portii
Ingrediente:
- 4 oua
- 1 lingura apa
- 2 lingurite tarhon proaspat, tocat
- 20 g unt
Sos de ciuperci:
- 60 g unt
- 1 ceapa mica, tocata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 125 g ciuperci mici, proaspete, feliate
- 3 lingurite faina
- 1/4 cana vin alb sec
- 1/2 cana supa pui (sau o jumatate cub concentrat de pui dizolvat in 1/2 cana apa fierbinte, sau pur si simplu apa, daca nu ai nici una in casa)
- 1/4 lapte
- 2 lingurite mustar frantuzesc
- 2 lingurite tarhon proaspat, tocat
Preparare:
- Separa galbenusurile de albusuri. Intr-un bol, bate galbenusurile impreuna cu apa si tarhonul.
- In alt bol, bate cu mixerul albusurile, pana se intaresc.
- Incorporeaza cu grija albusurile in galbenusuri, in doua etape.
- Topeste jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie. Pune jumatate din omleta si lasa pe foc pana se rumeneste dedesubt.
- Pune apoi tigaia in cuptor sub grill, si lasa pana se coace si deasupra.
- Pune omleta pe o farfurie, impatureste-o in doua si pune deasupra sosul de ciuperci.
- Repeta pasii pentru a doua portie.
- Pentru sosul de ciuperci, topeste untul in tigaie, adauga ceapa, usturoiul si ciupercile si caleste-le pana se inmoaie ceapa. Adauga faina si amesteca bine. Scoate de pe foc tigaia si adauga pe rand si restul de ingrediente. Pune iar pe foc tigaia si amesteca pana fierbe si se ingroasa. Daca vrei sa iti usurezi munca, poti face sosul cu o zi inainte.
Pofta buna, iubirea mea!
Pingback: Cele mai citite? ♥️ Cele mai necitite? 💔 | Sweet Nothings
Mulțumesc! Chiar o să încerc rețeta!
Cu placere! Sa imi povestesti cum ti-a placut! 😊
Pingback: Side…dish | Sweet Nothings
hahhaahah… “depinde de preferinte” :))))
Hahaha, acum ma gandeam deja la preferinte … cheeky 😛