Pentru tine


Paste. Copy/paste.😉 Stiu ca iti plac pastele asa ca iti dedic aceasta reteta. Nu e poate ce ai tu in gand dar sa stii ca e ceva special oricum. Ca mine.😉 Acum, scriind reteta, ma gandesc ca trebuie s-o mai gatesc iar. Pentru ca nu imi amintesc prea multe. Vreau sa ii simt gustul pentru ca are o combinatie deosebita din cauza merelor. Cand voi avea ocazia, inspiratia, o voi gati. Prima data s-a intamplat acum multi ani cand am gasit-o in cartea “Good Housekeeping Cookery Book”, aparuta in 1985, carte pe care am mai amintit-o pe blog, pentru ca am gatit destule retete din ea. Chiar merita sa o ai. Eu una mi-as dori-o sau daca nu cartea, macar un loc in mobila de bucatarie cu dosarele si cartile mele de bucate. De cand visez la asa ceva…printre altele! Daca nu si nu, atunci le gasesc eu un loc undeva, oriunde, de preferat totusi in bucatarie, sa fie la indemana. Am un sentiment de déjà vu ca am mai scris dorinta asta candva. Si am acum un déjà vu la déjà vu. : )). E clar, imi doresc foarte mult si atunci am zis sa ma repet, poate se intampla. Sau sa ma plang, cum se mai spune. Daca nu ma plang, nu primesc, nu? Sau macar sa scriu ca de primit oricum nu primesc,poate pentru ca nu e momentul. Incep sa filosofez acum si aici e vorba de mancare. Sa revin la subiect. E mult mai interesant si mai apetisant decat filosofia. Si mai colorat. Iata, my dear, reteta de azi. Imi cer scuze, am uitat ca nu iti place pestele sau orice lighioana din mare. Dar sa stii ca sunt delicioase, toate. Facem asa, ca sa fim ambii multumiti, tu mananci pastele si lasa-mi mie crevetii, pe toti ii mananc, cu cea mai mare placere. Sau incearca putin, nu se stie, s-ar putea sa iti placa pana la urma. Asta e si ideea, sa ajunga sa iti placa.🙂 Daca nu, tot e bine, imi raman mie toti. Yummy. Recomand a se servi vara, pentru ca este o reteta racoroasa. Si e asa usor de facut, in maxim 30 de minute e gata. Chiar daca mai trebuie tinuta la frigider, timpul efectiv de preparare nu depaseste jumatate de ora. E ideala, as zice, pentru ca nu vreau sa stau vara sa folosesc cuptorul sau aragazul prea mult. Nu as chinui pe nimeni in halul acesta. Vara e pentru plimbari si plaja, vacante si mancare usoara. Vara e pentru soare si pentru noi. Vara … vine curand. Enjoy!

Salata de paste cu creveti si mere

2 portii

Ingrediente:

  • 175 g paste scoici
  • 150 ml suc proaspat de mere
  • 5 ml (1 lingura) menta proaspat tocata
  • 5 ml (1 lingura) otet din vin alb (sau suc proaspat de lamaie)
  • 225 g creveti curatati
  • 2 mere tari si dulci, decojite si taiate cubulete
  • frunze de salata verde
  • sare
  • piper
  • ardei iute pentru decor

Preparare:

  • Fierbe pastele in forma de scoici sau cochilii (daca nu ai, orice paste ar merge) conform instructiunilor de pe punga sau cca 6-12 minute, pana se inmoaie. Se spune ca pastele ideale trebuie sa fie al dente dar e de gustibus. Strecoara-le, spala-le bine sub un jet de apa rece si strecoara-le iar.
  • Fa sosul sau dressingul, cum i se spune mai nou, amestecand sucul de mere, menta, otetul si mirodeniile intr-un bol mare.
  • Usuca crevetii de excesul de apa cu servetele. Pune-i, alaturi de mere si paste, in bol si amesteca bine sa se combine cu sosul. Acopera vasul cu folie transparenta sau de aluminiu sau un capac, ca sa fie mai ecologic si lasa la frigider pentru 2-3 ore. Asta e bine, daca cumva te scoli dimineata devreme, pentru ca gatesti repede si apoi pleci la plaja. Cand vii, mancarea e gata facuta si te racoreste imediat.
  • Pentru o servire ireprosabila, spala frunzele de salata, usuca-le si taie-le fin. Imprastie-le artistic pe un platou si aranjeaza peste ele salata de creveti. Pune putin ardei iute si gata. Sau putem servi impreuna direct din bol.🙂

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s