15 minute


Nu stiu cum e in alte parti ale tarii dar la Bucuresti a venit vara, la propriu. Si am inceput iar “ambalarea” adica palarie pe cap, pashmina sau sal pe umeri, pantaloni, fuste sau rochii mai lungi. De cand cu Londra, unde vedeam soarele mai rar, m-am obisnuit sa stau fara el. E prea stralucitor, prea puternic si arde. Stiu, unii ar zice ca e perfect si nu ii contrazic. Dar eu aleg sa nu stau in soare direct, pentru ca ma arde si ma bronzeaza ca tractoristii. Nu am nimic, doamne fereste, cu tractoristii, e doar un fel de a spune. Ca sa fiu politically correct sau PC cum am vazut acum pe net. Hei, nu ma confunda cu un calculator! Ok, ma ard si eu, imi iau neuronii razna, stau noaptea treaza uneori dar am o limita. Daca nu o am uneori, o caut pana la epuizare si gata, apare ea cumva. Sa revin la soare, care ma bine dispune, nu zic nu, dar eu, neacoperita vara, nu stau sub soare nici sa ma tai. Din aceasta cauza am inceput sa iubesc palariile, dar nu orice palarie. Si pentru ca e soare afara si e foaaaarte cald, m-am gandit sa scriu pe blog, dupa ceva absenta nemotivata, dar macar ca aici nu imi tine nimeni prezenta, o reteta racoroasa si care nu necesita stat la aragaz. Pentru ca eu vara nu gatesc. Decat foaaaaarte rar, in rest, ma tin departe de aragaz cat pot de mult. Pentru ca pot.

Caldura de afara m-a facut sa ma gandesc la o prajitura. Simt nevoia de ceva dulce in ultima vreme asa ca o salata de fructe e tocmai potrivita. Am cules-o dintr-o carte cu retete care se gatesc rapid (o iubesc!): Carolyn Humphries “Simply Stylish Meals in 15 Minutes”. Recunoaste acum ca suna ideal. Nu stiu anul cartii dar acesta e un amanunt nesemnificativ pe langa cele 15 minute. Ha, ha, ha, m-a facut sa ma gandesc la cele 11 minute ale lui Paulo Coelho. Uite cate poti face in putine minute, sa mai zica cineva ca nu e suficient ca sa fii fericit.πŸ˜‰ Sa ai stomacul plin.πŸ˜› Suficient cu vorbaria, sa trec la reteta care tine loc de pranz, cateodata. Si de mic dejun si de cina.πŸ™‚

Fructe brulee

4 portii

Timp preparare: 5 minute plus timpul de racire

Timp gatit: cca 3 minute

Ingrediente:

  • 225 g capsuni feliate (sau zmeura, piersici, prune, nectarine)
  • 150 ml (2/3 cana) smantana grasa
  • 150 ml (2/3 cana) iaurt simplu, gras (il prefer pe cel grecesc)
  • zahar brun

Preparare:

  • Pune fructele intr-un bol rezistent la caldura. Poti merge numai pe un fel de fructe sau le poti combina, dupa gust.
  • Bate intr-un alt vas smantana cu iaurtul, pana se transforma in frisca. Yummy! Nu ca am voie dar sunt obligata sa o gust cu my little finger. Dupa mmmm de rigoare, poti pune frisca peste fructe si daca nu te grabesti, lasa bolul la rece o vreme. Eu zic ca merita.
  • Pune apoi zahar peste frisca si acopera bine totul.
  • Porneste grill-ul si tine bolul sub el pana se topeste zaharul complet. Serveste imediat. Ce imi place diferenta de rece cu fierbinte! Sunt sigura ca o sa iti placa si tie. Si nu uita: imparte cu cineva drag.πŸ™‚

Pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s