Down Under: Povesti cu lame, eucalipti si hobbiti (VII)


Azi mergem iar la munte. Au australienii o groaza de zone muntoase si toate tare frumoase. Uite in poze ce frumoase sunt. Nu-i asa ca unele iti sunt familiare? Intr-o zi frumoasa de iarna (ca la ei e pe invers) am pornit pe un drum minunat spre muntii care dau si denumirea unui desert specific australian (ma rog, mie nu mi se pare ca ar fi ceva specific, e doar un chec reinterpretat dar trebuie sa aiba si ei ceva cu care sa se laude): Lamington. E un parc national superb, care adaposteste o flora si o fauna deosebite, endemice in cea mai mare parte, ramase de milioane de ani neschimbate. Au si ei grija sa nu strice. E plin de eucalipti si palmieri si liane. Aici am vazut un copac vechi de cateva sute de ani, care era efectiv gol in interior si permitea sa intri. Da, am facut-o si pe asta si parca eram un hobbit. ;)) Peekaboo!!!

Un lucru m-a uimit in padurile australiene: datorita umiditatii am vazut ferigi imense. Eu care sunt obisnuita cu ale noastre, micute si fragede, aici eram in fata unor uriasi. Arata si frumos, ca niste umbrele imense, cu frunzele dispuse in cerc,  dar te uimesc prin inaltimea lor, adevarati copaci. Le-am admirat in toate padurile de acolo.

In drum am trecut pe langa o ferma de lame, haioase daca nu te scuipa, bine-nteles. :)) Deci, nu le enervez. Ferma are si magazin cu vanzare asa ca am avut ocazia sa simt in mana una din cele mai moi si mai placute lane pe care mi-a fost dat sa le simt vreodata. Mi-am dorit asa mult ceva de acolo dar preturile sunt cam mari. Nu-i nimic, chiar si faptul ca am vazut conteaza, ramane ca in viitor, poate, sa am … o lama :))) Pai nu e mai eficient? Lana direct de la furnizor.

Ceea ce e deosebit in aceasta excursie este prezenta unui roman. El a ajuns pana in Australia, acum multi zeci de ani, si atat de mult a iubit natura si locurile de acolo, incat a facut ceva extraordinar si unic la acea vreme, ceva ce a dat startul si in alte parti ale lumii. El a facut un pod suspendat prin padurea tropicala, in engleza Tree Top Walk, pe o portiune destul de mare. Este ceva de vis sa vezi de la inaltime totul. Si cireasa de pe tort, la unul din copaci s-a montat o scara metalica ce duce suuuuuuus, sus de tot, in varful copacului si de unde ai o vedere care iti taie respiratia. Te simti ca o pasare dar in acelasi timp asa de mic, in fata frumusetii naturii. In completare, s-a amenajat un pic deasupra pamantului, intr-un circuit care conduce la podul suspendat, o poteca din scanduri, asa ca sa nu te murdaresti. 🙂 E foarte frumos si vezi din poze. Drumetia aceasta prin padure e asa bibilita, cumva ii lipseste aerul natural pe care il au muntii nostri, in acelasi timp, au si ei zone asa de salbatice, ca pana la urma, e de toate pentru toti. Si pentru profesionisti, si pentru cei normali si pentru cei cu dizabilitati, si pentru copii, natura e pentru toti.

La inceputul drumetiei, sus, exista si o zona cu parcare, o bisericuta, un hotel si restaurant si magazin, toalete si gratar, sa nu le uit pe astea ca ar insemna ca nu suntem in Australia. Poti servi un pranz tare gustos, cu gratar, branza cheddar (preferata mea) si o sticla de vin, pentru ca zona apartine unei vechi familii, care da denumirea: O’Reilly’s Rainforest Retreat. Pentru mai multe amanunte, ai aici detalii. Daca ajungi acolo, nu poti rata asta.

Ei, si acum te las sa admiri si sa te plimbi prin padurea tropicala australiana. Iar!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s