Down Under: Steve Irwin’s Australia Zoo (VIII)


Cine nu a auzit de Steve Irwin? Cel care se juca cu crocodilii de parca erau jucarii, ca sa moara apoi stupid, intepat de o pisica de mare. Dumnezeu sa il ierte! Era un om plin de culoare si pasiune, care iubea natura pana la sacrificiu si pentru care acum ii aduc eu acest mic omagiu prin articolul de mai jos. De ar fi mai multi “nebuni” ca el, lumea ar fi mai frumoasa. A lasat in urma marea lui iubire de animale si o familie frumoasa care ii impartaseste pasiunea si ii duce mai departe visul. Visul sub forma unei gradini zoologice, Australia Zoo, care e musai sa fie vizitata cand ajungi acolo.

Ai parte de multe aventuri, toate la un cost, ca doar nu credeai ca e gratis. Toata munca si toti oamenii si toate animalele acelea trebuiesc intretinute si nu oricum. Din fericire vezi unde se duc banii. E si mult marketing, ceva foarte american in felul lor de a-si face reclama. Dar e impresionant. Si m-am bucurat ca am avut sansa pentru prima data in viata mea, sa vad animale pe care nu as avea unde sa le vad altfel si mai ales sa vad daruirea oamenilor pentru a pastra ceea ce am primit pe acest pamant.

E ceva sa hranesti cangurii cu mana proprie, sa vezi crocodili la greu, sa admiri ursuletii aia lenesi, fericiti mai sunt!!! :)) Si sa vezi cu cata grija au replicat natura din locurile de origine ale animalelor existente. Cand am vazut gradina cu girafe si zebre si hipopotami, am crezut ca vad savana africana si mai ales stanca din The Lion King. Era replica ei acolo pusa si nu stiam de unde s-o iau, ca parea asa familiara. :)) Mi-a placut mult si spectacolul cu crocodili, si faptul ca in imensa gradina unde puteai hrani si mangaia cangurii, era o zona mai retrasa, special pentru ei, unde oamenii erau rugati printr-o plancarta sa ii lase in pace si chiar se conformau oamenii, mi-a mai placut si ca in anumite locuri erau puse dispozitive cu servetele umede pentru a te sterge pe maini dupa ce ai atins animalele, adica vorbesc de detaliile acestea mici care fac diferenta. 🙂 Chiar conteaza, te fac sa te simti ca si cum cuiva chiar ii pasa si face tot posibilul sa iti fie bine si sa revii. Vorba lui papu, Dumnezeu sa il ierte: iu ti vor, duti, iu nu, fudz. (Unde te vrea cineva, du-te, unde nu, fugi) You feel very welcomed there!

E o experienta de neuitat pe care o recomand din toata inima. Daca tot s-au inventat gradinile zoologice, apoi cam asa ar trebui sa arate. Nu prea imi place mie ideea de a priva animalele de libertate, de a fi luate din mediul lor natural pentru placerea oamenilor dar pentru ca tot oamenii le-au vanat pana la extinctie pe multe din ele, atunci gradinile zoologice sunt un rau necesar, sunt singurul loc unde animalele pot fi in siguranta. Ce ciudat spus, ca numai siguranta nu este dar intelegi tu. ;)) Si Australia Zoo este la exemplu de ASA DA!

Bucura-te acum de o plimbare prin gradina zoologica australiana!

A, si admira aloe vera! E imensa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s