Down Under: Gold Coast (IX) (Peace, Love and Ice cream)


Australia se lauda, pe buna dreptate, cu unele din cele mai frumoase si mai lungi plaje din lume, la cei 60.000 km de plaja pe care ii detine. De jur imprejur, muuuulta plaja, asa, sa te saturi. 😉 Iar una din statiunile celebre ale Australiei, si ale lumii, se afla aici, in statul Queensland, aproape de Brisbane, statiune care nu poate fi ratata nici daca nu vrei. Uita Coasta de Azur, uita Nisipurile Galbene, uita plaja romaneasca si multe altele. Glumesc, insa este impresionant ce am vazut. Iata deci Gold Coast.

Mi-a placut enorm cum pastreaza si intretin plajele australienii. Din cauza rechinilor au pus plase undeva departe in ocean si survoleaza constant pentru a verifica integritatea plasei si prezenta vre-unui rechin in zona de inot. Saracutii! Nu mai au voie domnule, nicaieri. Au venit oamenii astia cu civiliatia si le-au luat jucariile. Deci stress free pentru oameni. Poti sa faci surfing, permit valurile si multe alte lucruri si mai ales te poti bucura de o plaja intinsa, curata, fara alte cladiri de care sa te lovesti, fara muzica din toate partile, asa, ca sa fie doulby sorround. Langa plaja este o zona verde, unde cresc diverse plante, din loc in loc sunt si aparate de sport pentru ca ei sunt chiar impatimiti, mai ai si dusuri, pentru cei mari si mici, turnuri de paza pentru salvamari, banci de diverse marimi si forme, ca niste paturi duble cu perne in care sa stai sa admiri oceanul, tasnitori de apa potabila, toalete, gratare si mese cu banci, pentru amatorii de mancare. Totul din cativa metri in cativa metri, ca sa nu obosesti. Plus ca in zona mai centrala, drumul pentru plimbareti, promenada, este luminata din asfalt cu dungi luminoase. Dragut, nu? Gold Coast nu este doar statiune, este si oras si mai are si soseaua de coasta. Si se extindeeeeeeeee….

Il au si pe Dracula, dupa cum vezi in poze, au locuri de parcat pentru motociclisti (ceva ce nu am vazut pana acum), scaune foarte simpatice de care sa iti agati geanta, centru de cumparaturi imens, care se extindeeee si el, tonomate de slapi (da :))) ), cazinouri si varaaaaaaaaaaaaaa tot timpul anului. NVIOUS, eh? :))

 img_4268

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s