Despre lucruri


De multe ori auzim vorba aceasta, ca lucrurile sunt facute pentru a fi folosite, iar oamenii sunt facuti pentru a fi iubiti. Doar ca s-a intors roata si lucrurile sunt iubite mai mult iar oamenii sunt folositi ca niste lucruri. Imi vine sa zic carpe. Nu cred ca exista om pe lumea asta care sa nu se fi simtit la un moment dat carpa. Sau care nu a facut pe cineva sa se simta carpa. E atat de umilitor si dureros sentimentul incat simti ca ti se rupe inima in doua. Sa nu uitam sa iubim oamenii. Cat despre lucruri…

Revenind la lucruri, chiar vreau sa le folosesc. Pe toate. Nu vreau sa le tin a le folosi o data pe an sau mai grav, o data in viata. Nu vreau sa ma uit la ele si sa se strice de stat doar pentru ca le tin de bune. Am patit acest lucru cu cateva si efectiv nu m-am bucurat de ele. Degeaba le am la batranete. La ce imi mai folosesc, cand acum, cand ma pot bucura de ele, le tin deoparte? Nu, le voi folosi. Si asa nu prea stric si ma plictisesc de cat ma tin unele din ele. Ajung sa le dau ca noi pentru ca de cele mai multe ori nu reusesc sa le uzez sau sa le stric. Stiu ca unii au talentul de a strica insa pana la urma pentru asta sunt facute lucrurile, sa fie folosite si sa se strice. Da, sunt unele lucruri care merita pastrate insa asta nu le scuteste in a fi folosite. De exemplu, obiectele frumoase de arta, sau traditionale. Iile, maramele, diverse obiecte vechi. Pacat de ele sa le manance moliile sau sa rugineasca sau mai stiu eu ce. Nu trebuie folosite zilnic insa totusi, de cateva ori pe an tot ar fi bine. La ce le tin? Ca sa ma uit la ele? Rolul lor, oricat am vrea noi sa le pretuim si sa le pastram, e sa fie FO-LO-SI-TE. Ma intelegi? Chiar ma enerveaza sa pastrez. Ca sa ce? Ca sa ajung la batranete si sa imi para rau ca le-am tinut degeaba toata viata? Pentru ce? A, le pot da mai departe insa pana atunci? Sa stea impachetate si uitate in casa? No way.

Nu stiu daca te-am convins, insa eu vorbesc din proprie experienta si asta e concluzia mea. O seara frumoasa si linistita!

Elena G

Β 

2 responses to “Despre lucruri

  1. Multumesc frumos de repost si mai ales de intelegere! 😊

  2. Reblogged this on Marina Costa and commented:
    As vrea sa inteleaga multi lucrul acesta. Daca il spun, in ochii unora par nerecunoscatoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.