Balconul. In primul rand balconul e bine sa il ai, oricat ar fi de mic. Daca nu, asta e. Dar daca il ai, imi place ideea de balcon inchis. El nu trebuie sa fie un fel de loc de depozitare aglomerat. Cu putina imaginatie poate deveni chiar locul preferat de relaxare. Asta in cazul in care iti muti bucataria pe balcon si atunci nu te mai relaxezi…prea mult. As prefera sa nu se intample asta, dar inteleg si cand se intampla. Ce ar trebui sa aiba un balcon, din punctul meu de vedere? Depinde si de spatiu dar daca luam un balcon obisnuit:
- o usa cu geam pana jos, la camera, care sa permita lumina naturala, pentru ca prezenta unui poate lua din luminozitate uneori
- geam mare langa usa
- oricat imi place ideea de balcon deschis, la un apartament si la iernile noastre, il prefer inchis
- o sursa de lumina frumoasa (musai, ca urata nu se accepta)
- perdea sau draperie sau jaluzele sau combinatii (daca bate soarele in balcon e musai sa ai)
- o priza sau doua, ca nu se stie
- gresie (sau parchet de lemn sau alta varianta cat mai naturala 🙂 ) si eventual ceva pentru protectia zidului
- uscator rufe tavan (daca nu ai uscator la bloc, spatiu in casa sau gradina, e o varianta mai sanatoasa decat sa usuci rufele in casa)
- un dulap cu usi si sertare pentru depozitare carpe de praf, matura, foras, aspirator, masa – optional si fier de calcat, scara cu 3 trepte neaparat, scule, lipiciuri, cuie, becuri de rezerva, etc. De preferat cat mai putine lucruri oricum.
- o masuta si 2 scaune comode si mici si frumoase – optional, in functie de spatiu
- sau tabureti cu spatiu depozitare/ lada cu perna/ perne si atunci nu iti mai trebuie scaune – optional
- cateva ghivece vesele cu plante (ar fi frumos din lut si farfurie din lut insa stiu ca pot fi grele, totusi sunt mai bune pentru plante)
Elena G