Apolodor


De Craciun te invit sa asculti o poveste care se potriveste foarte bine cu spiritul de sarbatori si sa iti trezesti un pic celulele nervoase. If you like nonsense. (Dr. Seuss) La recomandarea colegei mele Ana, am zis sa vad si eu spectacolul “Apolodor”. Nu stiam nimic de el si am avut un mare noroc sa prind, probabil daca nu ultimul bilet, unul din ultimele. Si sa fie si in Bucuresti, pentru ca putea fi oriunde in tara. Asa ca iata-ma pe mine azi, la clubul Quantic, intr-o sala plina de copii mici si mari (mamici si tatici si bunici) ascultand-o pe Ada Milea si povestea muzicala geniala si amuzant de absurda a pinguinului Apolodor, dupa cartea lui Gellu Naum “Cartea cu Apolodor” (pe care e musai s-o citesti, tie si copiilor). Pe Ada Milea o stiam de multi ani but she’s not my cup of tea. Totusi ma impresioneaza originalitatea, iesirea din tipare, absurdul ei. E geniala prin arta ei insa stiu ca nu e pentru toata lumea. Totusi, inainte de a-ti face o parere despre ea, ascult-o. Pe mine povestea aceasta m-a impresionat si m-a facut sa rad mai ceva ca un copil. Bine, daca stau si ma gandesc, multe chestii amuzante erau parca pentru adulti, ca mai mult ei prind sensurile. Totusi ramane o poveste pentru copii superba si imi pare rau ca nu e mai cunoscuta si mai promovata. Asa, ca Harry Potter sau Tin-Tin sau altele. Dar ca sa corectam un pic istoria, ai si in engleza mai jos. Poftim! Te invit la o runda de zambete. Seara linistita!

Elena G

2 responses to “Apolodor

  1. Nici eu nu mor dupa Ada Milea, desi imi place cate ceva din ce canta. Am citit Cartea cu Apolodor de cand eram mica, ajunsesem s-o stiu pe dinafara, si pe prima, si pe a doua. Sunt superbe! Sarbatori fericite, Elena, tie si familiei tale! Carciunu harios!

    • Craciun binecuvantat cu sanatate si fericire si tie, Marina! Multumesc frumos! Ma bucur ca ai citit cartile si ca ti-au placut. Eu recunosc ca nu le-am citit dar as vrea. Le voi cauta la biblioteca. Si le voi adauga in lista din Cartea de la capatai de pe blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.