Pe cine pacalesti, de fapt?


Mi s-a facut pofta de nuci. E si timpul lor. Asa ca am mers la piata sa imi iau. Imi place sa le am in casa pentru ca nu se stie cand gatesc ceva si merg foarte bine la multe cocaturi, inclusiv la delicioasa si preferata mea paine cu nuci, muuulte nuci.

Am luat si am platit. Am primit rest pe care l-am numarat. E un obicei al meu, pe care l-am invatat de la varul meu primar Lusu si stiu ca e bine sa numeri banii, pentru a evita orice confuzie. Si nu e prima data cand primesc mai mult decat trebuie. Am primit 10 lei in plus. Aici e lectia. Ce faci cand cineva iti da mai mult la rest, sau se incurca oricum? Multi ar zice ca e vina celui/ celei care nu e atent/a si este paguba lui/ei. Nu este asa. Nu ma bucur la paguba nimanui pentru ca ma pun in locul acelei persoane. Si atunci cand iei ceva ce nu iti apartine, te lacomesti si te pacalesti de fapt pe tine. Pentru ca totul se intoarce. Ai deranjat echilibrul moral. Pentru o infima suma e posibil sa platesti de zeci de ori mai mult. Sau daca nu tu, cineva drag. Si nu neaparat in bani se plateste dar apare un necaz, o situatie asa neplacuta ca mai bine esti corect. E cel mai bine asa. Nu stii ce situatie ocolesti atunci cand te ghidezi dupa conduita morala. Stii intrinsec ce e bine si ce e nu. In functie de ce alegi, pui in miscare o intreaga furtuna sau o ploaie binefacatoare. Oricum, in inima ta stii cum e bine. Trebuie doar sa iti exersezi liberul arbitru.

Noapte buna!

Elena G

10 responses to “Pe cine pacalesti, de fapt?

 1. Corect, e bine sa restitui. Este mai bine si pentru cel ce si-a pierdut banii (sau obiectul dupa caz) si pentru tine ca stare de spirit, cu siguranta esti mult mai impacat si bogat spiritual.

 2. Cred ca mâine mâncam cozonac cu nuca ! Sa aveti mult spor si succes la munca !
  Un sfâtsit de saptamâna binecuvântat, draga Elena !

 3. Mi-ai amintit de o întâmplare. Cumpăram ceva și, când am primit rest, la fel, am observat că e mai mult. I-am zis imediat doamnei: M-ați dat în plus! (arătându-i banii din mână), iar dumneaei mi-a replicat: -Ah, vă mulțumesc mult și să știți că așa fac și eu! 😊

 4. Corect! Bine procedat! Jos pălăria!
  Și mie mi s-a întâmplat! Și, ai dreptate, nu te îmbogățești cu câțiva bănuți!
  Îți doresc un sfârșit de săptămână minunat!

  • Multumesc! Mi-ar placea ca toti sa procedeze asa. Poate unii invata acum, citind un articol despre cine pe cine pacaleste. 🤔 Un sfarsit de saptamana minunat si tie, Aura!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.