Imbratisare


Astazi e Ziua Imbratisarilor. E nevoie de o zi anume ca sa ne aducem aminte ca imbratisarea este foarte importanta? Poate da, poate nu. Exista studii stiintifice riguroase care arata cat de binefacatoare este o imbratisare. Daca nu ne ziceau “oamenii de stiinta englezi”, habar n-aveam. ;)) Totusi, e nevoie din cand in cand sa ni se aminteasca. Pentru ca unii oameni isi retin imbratisarile, de parca ar fi diamante, nu cumva sa le dea. Nu vorbesc asa, sa imbratisezi aiurea pe oricine, insa din pacate, sunt oameni care nu prea imbratiseaza, din motive doar de ei stiute, pe cei care le sunt dragi. Si fac si isi fac un mare deserviciu. Vezi ce zic oamenii de stiinta.

Este unul din daruri omenesti care implica reciprocitate naturala. Nimeni nu poate sta (de) lemn Tanase (folosind expresia mai rar, nu mai stiu cum e corect, asa ca am pus in paranteza) si sa nu raspunda inapoi. Doar daca este o imbratisare nedorita, manipulatoare si data in sila. Atunci, nu vad rostul ei. Chiar nu se cere si nu trebuie data fortat.

In rest, imbratisarea vindeca, impaciuieste, iarta, alina, iubeste. De aceea copiii o cauta, iar daca nu le dai, vin singuri si te imbratiseaza ei. Cat sa se echilibreze si apoi fug ca porumbeii sa se joace. Stiu ei mai bine ce stiu. Si daca ii doare ceva, tot cu imbratisarea se impaca.

Stiu ca nu poti imbratisa pe toata lumea. Fa-o daca simti, nu o fa daca nu o simti. Si nu, o imbratisare virtuala nu se pune. Imbratisarea adevarata trebuie sa fie in persoana. Textul acesta se vrea o apologie a imbratisarii. Nu o sa te imbratisez virtual, doar iti amintesc sa nu uiti sa imbratisezi pe cei la care tii si pe cei care au nevoie de ea, cand o merita mai putin.

Scriind textul acesta, mi-am amintit ca in lume existau campanii de free hugs, initiate de diversi oameni si sincer, mi-ar placea sa mai vad. Am participat si eu la una, absolut intamplator. Si mi-a placut la nebunie. Uite dovada:

Elena G

7 responses to “Imbratisare

  1. Cuvintele tale, Elena, mi-au amintit de un articol despre puterea minții omului, sau a gândului. 🙂 Autorul acestuia scria că există și un soi de efect „virtual”, ce-i similar (ca intensitate) cu cel real. E adevărat că articolul acela era despre sport, însă, mă gândesc că este posibil și îmbrățișările virtuale să ajute, de îndată ce doar imaginându-ne exercițiul fizic, corpul nostru simte că l-ar fi făcut. 🙂 Și… Hai să testăm: eu îți trimit (virtual) o 🤗 (îmbrățișare) iar tu închide ochii și imaginează-ți că o simți reală… Cum e? Așa-i că mintea ta a perceput-o a fi? 🙂

    • Ai dreptate, Cris! 🤗 cand am scris articolul, am avut in minte o situatie personala, si poate experimentata si de altii. Virtualul este bun, cu masura. Cand s-a exagerat, am simtit atat durere si frustrare, si nu intelegeam de ce nu se intelege, chiar daca imi spuneam nemultumirea. Asa ca am dezvoltat aproape o fobie fata de el, nu mai suport si nu mai vreau sa suport. Exista o limita. Daca nu exista decat virtual, cel putin de la oamenii la care tin, in conditiile in care stiu ca nu e asa greu sa fie in realitate, daca se vrea, atunci nu mai vreau deloc, multumesc. Sper sa intelegi ce vreau sa spun. 🤗😘

  2. Să ai o zi cu multă afecțiune!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.