Vara nu-i ca iarna dar totusi


E foarte, foarte cald. Nu pot sa mananc ca iarna. De fapt nici nu suport carnea pe caldura asta. As putea trai numai cu pepene. Ador fructul acesta. Mi-a fost dor sa il degust, doi ani nu am mancat deloc. Pentru ca nu am apucat sa fiu pe aici. Dar ce fruct minunat! Cred ca as putea sa ii inchin un intreg articol scriind cat este de minunat. De racoritor si de zemos. Mi se face pofta de o felie, nu numai pentru ca tot vorbesc despre el dar si pentru ca mor de cald acum, cand stau in casa si transpir scriind. Nu am aere😉 (aer conditionat, adica) si nici macar un ventilator, deocamdata. Asa ca fac un exercitiu de conditie fizica, sa pot rezista mai bine. Daca trec de vara asta asa, iti dai seama ce bine va fi la iarna. Si cata caldura inmagazinez acum, sa imi ajunga sa incalzesc toata casa apoi. Haha!

Dar vine cate o zi cand nu mai vreau nici o fructa, nici o leguma. Vreau carne si nu orice ci carne de porc. De fapt ma gandesc foarte clar la un gratar suculent si cu grasime, ca sa ii dea acea savoare unica. Am avut uneori parte de asa ceva, spre bucuria papilelor mele gustative. La cat de rar mananc, savurez cu toata pofta asa ceva. Azi nu vreau insa sa descriu un gratar, pentru ca toti stim cum se face, e ceva comun. Azi m-am  gandit la o reteta mai speciala cu carne de porc, o reteta care poate fi savurata intr-un cadru mai elegant si intim. O reteta pe care am facut-o candva, in orasul olimpic care este Londra. O reteta culeasa din cartea “Quick Meals in Minutes”, carte din 2001 si in acelasi timp, o reteta foarte usoara si rapid de preparat.

Porc cu ansoa si sos de seminte de pin

Preparare: 10 minute

Gatit: 25 minute

4 portii

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei masline
  • 4 (800 g)  cotlete de porc
  • 2  catei de usturoi, zdrobiti
  • 200 g ciuperci butoni, feliate subtire
  • 1 rosie medie (190 g), tocata marunt
  • 45 g filet de ansoa, tocata marunt
  • 1/2 cana (125 ml) vin rosu sec
  • 1/2 cana (125 ml) apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet alb
  • 60 g unt
  • 2 linguri patrunjel proaspat, maruntit
  • 1/4 cana (90 g) seminte in

Preparare: 

  • Incalzeste uleiul intr-o tigaie medie. Prajeste porcul pana capata o nuanta aurie. Verifica sa nu fie cruda sau in sange. Scoate porcul din tigaie si lasa-l sa se odihneasca. Saracul, a obosit!
  • Se pun in tigaie usturoiul, ciupercile, rosia si ansoa. Se calesc, amestecand, pana se inmoaie ciupercile.
  • Adauga vinul, apa, zaharul si otetul. Lasa sa dea in clocot. Da-i incet la aragaz si lasa sa fiarba cca 1o minute, fara capac.
  • Scoate tigaia de pe foc, adauga untul, patrunjelul si semintele de pin. Toarna sosul peste porc si serveste cu o salata.

Pofta buna!

4 thoughts on “Vara nu-i ca iarna dar totusi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s